SERVIS I POPRAVKA SVIH VRSTA LED, LCD, PLAZMA TELEVIZORA

OVLAŠĆENI SERVIS ZA TELEVIZORE:

Saznaj više . . .

SERVIS MOBILNIH TELEFONA

Saznaj više . . .

OVLAŠĆENI SERVIS ZA AUDIO TEHNIKU

Saznaj više . . .

ZAMENA I REPARACIJA PANELA NA LED I LCD TELEVIZORIMA

Zamena panela na TV

Reparacija panela na TV

Saznaj više . . .
Search
Generic filters

Popravka laptop punjača

Popravka punjača za laptop. Čest problem je oštećen konektor, tj. oštećen kabal punjača. Iako izgleda kao mali problem, upotreba neispravnog punjača može izazvati teško oštećenje laptopa, pa čak i požar, pa zato ne treba ignorisati problem.

Ukoliko primetite da laptop gubi struju kad se pomeri kabal, može biti problem do samog punjača ili konektora u laptopu, što možete lako utvrditi ako pozajmite drugi punjač na probu. Izvadite bateriju, priključite punjač i uključite laptop. Ako i sa drugim punjačem laptop gubi napon kad se pomera priključak punjača blizu konektora, sigurno je kvar u laptopu, pa nema potrebe da kupujete drugi punjač. Ako sa drugim punjačem laptop radi normalno, možete doneti vaš punjač u servis da uradimo zamenu kabla punjača.

Kvar punjača za laptop može se lako ustanoviti pomoću multimetra, ali možete i sami to proveriti – ako lampica na punjaču ne svetli pa još i tiho pišti, znak je da je potrebna popravka punjača.

Laptop punjači obično daju napon od 18.5, 19 ili 20 Volti (V), uz određenu jačinu struje u Amperima (A). Na svakom laptopu piše na koliko Volti i Ampera radi, pa se mora uzeti tačan napon i ista ili malo veća struja. Znači, ako imate punjač 19V/3.3A, možete bez problema priključiti punjač od 19V i 4.7A, i on će se manje grejati zbog manjeg opterećenja pa će i trajati duže. Za neke starije laptopove možete uzeti bilo koje punjače, ali za neke vredne uvek gledajte da kupite originalni, makar i polovan jer je sigurno kvalitetniji od univerzalnog i slično. Naravno, originalni punjači su skuplji, pa procenite koji Vam više odgovara.

Prilikom rada punjača ne sme da se čuje nikakvo pištanje, niti da punjač bude vreo. Ako je potpuno neispravan i ne daje napon, možemo pokušati da popravimo punjač, a ukoliko to nije moguće, možete kod nas kupiti polovan ili nov punjač za laptop.

TD elektronik vrši popravku laptop računara, desktop računara, tableta, kompjuterskog hardvera i instalaciju, podešavanje i popravku softverskih instalacija.

Mi imamo rešenje za sve od navedenih potencijalnih kvarova. Garantujemo kvalitetnan servis i popravku.  Nastojimo da cene popravke budu što pristupačnije.