SERVIS I POPRAVKA SVIH VRSTA LED, LCD, PLAZMA TELEVIZORA

OVLAŠĆENI SERVIS ZA TELEVIZORE:

Saznaj više . . .

SERVIS MOBILNIH TELEFONA

Saznaj više . . .

OVLAŠĆENI SERVIS ZA AUDIO TEHNIKU

Saznaj više . . .

ZAMENA I REPARACIJA PANELA NA LED I LCD TELEVIZORIMA

Zamena panela na TV

Reparacija panela na TV

Saznaj više . . .
Search
Generic filters

Zamena zvučnika

Često nam se klijenti javljaju sa problemom gde ne čuju nekog dobro, ton na telefonu je pojačan na maksimu ali sagovornika jako loše čuju, zvučnik krcka i prekida, sve ovo  govori da je potrebna zamena zvučnika. TD Elektronik Vam nudi brzu i povoljnu uslugu zamene zvučnika na svim modelima mobilnih telefona.

Ukoliko u toku razgovora vaš sagovornik Vas loše čuje  ili ne čuje nikako, problem  je u mikrofonu; a ukoliko u toku razgovora vi sagovornika čujete loše problem je u zvučniku na telefonu i potrbna je zamena zvučnika na telefonu.

 

SVAKI MOBILNI TELEFON IMA DVA ZVUCNIKA

Svaki mobilni telefon u sebi ima dva zvučnika, jedan je zvučnik na slušalici telefona koji koristi kako bi čuli sagovornika u toku razgovora, a drugi zvučnik ili buzer  ima namenu da preko njega čujete zvono telefona ili da slušate muziku.  Dakle, slušalica je za razgovor, a buzer je za zvono, ali u sustini i jedno i drugo je zvucnik.

 

ZAMENA ZVUCNIKA  SLUSALICE

Kada neko prilikom razgovora ne čuje sagovornika ili ga čuje lose potrebna je zamena zvučnika slušalice na mobilnom telefonu.

Često se kod korisnika pojavi i problem da zvučnik šušti ili  pucka. Ovo je znak da je potrbena zamena zvucnika na telefonu.

ZAMENA BUZERA ZVUCNIKA NA TELEFONU

Drugi deo na telefonu koji takodje ima veze sa zvukom je zvučnik ili buzer preko kog slušate muziku; ili kada  Vam telefon zvoni, a vi čujete zvuk.

Ukoliko telefon, kada Vas neko pozove, ne zvoni onda vrlo verovatno ne radi buzer. Takođe, ukoliko se loše čuje ton prilikom zvona telefona ili šušti i krcka vreme je za zamenu buzera.

 

Kvar zvučnika ili buzera na mobilnim telefonima nije tako čest kvar ali se desava da se pokvari. Ukoliko Vam je potrebna zamena zvučnika ili buzera na telefonuTD Elektronik je pravi izbor za vas. 

ŠTA AKO PROBLEM SA ZVUKOM NEMA VEZE SA ZVUCNIKOM

Postoji i mogućnost da problem sa zvukom na telefonu nije povezan sa zvučnikom ili mikrofonom. Ukoliko problem sa zvukom nije vezan za zvučnik, problem je na samoj matičnoj ploči tj. audio kolu koje se nalazi na matičnoj ploci telefona. Ukoliko je problem sa zvukom vezan za matičnu ploču i audio kolo sama popravka je dosta komlikovanija i kompleksnija.

 

CENA ZAMENE ZVUČNIKA NA TELEFONU

Cena popravke zvučnika na mobilnom telefonu zavisi od modela telefona i toga koliko je komlikovano zameniti zvučnik. Cene delova se često menjaju pa i cena popravke samim tim se često menja, a i zavisi od modela telefona koji imate.

Ukoliko Vas zanima precizna cena zamene zvučnika na svom telefonu najbolje bi bilo da posetite naš servis ili da nas kontaktirate.