SERVIS I POPRAVKA SVIH VRSTA LED, LCD, PLAZMA TELEVIZORA

OVLAŠĆENI SERVIS ZA TELEVIZORE:

Saznaj više . . .

SERVIS MOBILNIH TELEFONA

Saznaj više . . .

OVLAŠĆENI SERVIS ZA AUDIO TEHNIKU

Saznaj više . . .

ZAMENA I REPARACIJA PANELA NA LED I LCD TELEVIZORIMA

Zamena panela na TV

Reparacija panela na TV

Saznaj više . . .
Search
Generic filters

Čišćenje laptopa od prašine

Veoma čest kvar laptopova starijih od godinu dana je kvar grafičkog čipa ili čipseta na ploči, koji nastaje usled pregrevanja. Dok laptop radi, ventilator uvlači vazduh da bi hladio procesor i ostale komponente, ali istovremeno uvlači i prašinu. Vremenom se skupi toliko prašine na hladnjaku da više nije moguć ulaz hladnog vazduha. Tada samo kruži vruć vazduh unutar laptopa, i komponente se pregrevaju i do 100°C. U nekom trenutku dolazi do otkaza nekog od čipova i laptop se ugasi.

Vlasnici laptopova uglavnom primete da se laptop mnogo greje, ali ne reaguju dokle god može da se upali, što je velika greška!

Rešenje je jednostavno i povoljno! Potrebno je obaviti čišćenje laptopa od prašine, odnosno čišćenje kulera i unutrašnjosti laptopa. Ovaj mali servis se radi na svakih 12-18 meseci, zavisno od upotrebe i uslova rada, a posebno pre leta. Cena čišćenja laptopa je mali izdatak u odnosu na vrednost laptopa kojem se na taj način produžava vek upotrebe.

Kada treba da se čisti laptop od prašine?

Ako je ventilator postao bučan ili se laptop mnogo greje sa donje strane, to je siguran znak da je vreme za čišćenje laptopa. Ako krene da se gasi, potrebno je da ga odmah odnesete u servis na čišćenje dok nije kasno. Preuzmite i instalirajte program HWMonitor, pustite na par minuta neki film, igricu ili spakujte neki film u ZIP. Zatim proverite temperaturu procesora, sve preko 75°C je znak da se laptop pregreva i da se mora očistiti od prašine, osim za procesore i3/i5 kojima je normalna temperatura do 70 stepeni. Temperatura od 80-90°C je kritična (osim za i7 procesore), i tada se laptop ne sme koristiti.

Čišćenje laptopa obuhvata:

  •  –  čišćenje kulera od prašine
  •  –  čišćenje kućišta laptopa od pračine
  •  –  reparaciju ventilatora ako je potrebno
  •  –  testiranje laptopa
  •  –  zamena termalne paste
  •  –  zamena termal pod-a na grafičko  čipu

TD elektronik vrši popravku laptop računara, desktop računara, tableta, kompjuterskog hardvera i instalaciju, podešavanje i popravku softverskih instalacija.

Mi imamo rešenje za sve od navedenih potencijalnih kvarova. Garantujemo kvalitetnan servis i popravku.  Nastojimo da cene popravke budu što pristupačnije.